בניית אתרים מורכבים ומעוצבים עם WordPress

וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן מן הפופולאריות שיש כיום בשוק, כאשר הכוונה במערכת ניהול תוכן היא למערכת שבעזרתה אפשר לנהל אתרי אינטרנט קיימים בצורה עצמאית ומבלי להיות בעל ידע טכני נרחב בבניית אתרים.

לעומת מערכות ניהול תוכן אחרות, לוורדפרס יש מספר רב של יתרונות :

  • אפשרות להתאמה אוטומטית של תמונות לשטח התצוגה
  • התאמה מלאה לעברית של מערכת ניהול התוכן עצמה ושל האתר (כולל יישור מימין לשמאל)
  • אפשרויות נרחבות לבלוגרים : קבלת תגובות מבלוגים אחרים (פינבקים), סינון תגובות זבל, חיפוש מהיר של פוסטים קודמים לצורך קישור אליהם וכו'
  • עדכון אוטומטי של המערכת אשר הופך אותה לבטוחה יותר לשימוש

מעבר לנוחות הרבה של וורדפרס, מדובר במערכת בקוד פתוח הזמין לכל דורש, כך שהכסף אותו משלמים לחברת בניית האתרים הוא רק עבור הקמת המערכת. כתוצאה מכך, במקרים רבים מדובר בפיתרון הרבה יותר זול מאשר בנייה של אתר חדש מאפס ואת התקציב הנוסף אפשר להשקיע לדוגמה בעיצוב.

דוגמה לניהול אתר דרך וורדפרס

כדי להבין קצת יותר לעומק איך מנהלים אתר דרך וורדפרס, אפשר להסתכל על לוח ניהול לדוגמה :

וורדפרס - ממשק ניהול

כמו שאפשר לראות, המערכת של וורדפרס מחולקת לכמה חלקים עיקריים :

פוסטים – פוסטים הם למעשה טורים בתוך הבלוג של האתר אותם אפשר לקטלג לפי קטגוריות או תגיות

מדיה – אזור המדיה מאגד בתוכו את כל המדיה שהעלנו אי פעם לאתר, כולל תמונות וקטעי וידאו מן המחשב (קטעי וידאו מאתרים חיצונים ניתן להטמיע בתוך הפוסטים ואין צורך להעלות אותם בנפרד).

קטגוריות – כאן אפשר ליצור קטגוריות חדשות או לערוך קטגוריות קיימות

קישורים– כאן אפשר לשלוט על הקישורים השונים היוצאים מרשימות שונות בבלוג ולחלק אותם לפי קטגוריות אם רוצים לנהל מספר רשימות במקביל

תגיות – כאן אפשר לערוך תגיות קיימים או למחוק מספר גדול של תגים בבת אחת (אם מגיעים למשל למסקנה שיש יותר מדי תגים שמשויכות למספר מועט של דפים או פוסטים). את התגים בדרך כלל מקובל להציג בתוך "ענן" כאשר ככל שתג יותר נפוץ, כך הוא גדול יותר והפונט שלו עבה יותר.

דפים – הדפים מתפקדים כמעט כמו פוסטים, רק שהם לא משויכים לקטגוריה או תיוג מסוים, ולכן לא נכללים בעמודי ארכיון, אלא לרוב בתוך תפריטי הניווט של האתר עצמו. כמו כן, יש כמה רמות של עמודים (עמוד אב, עמוד בן וכך הלאה…).

יצירת פוסט או עמוד חדש

כאשר ניגש ליצירת פוסט או עמוד חדש, נקבל עורך גרפי דמוי וורד :

עורך הטקסט של וורדפרס

כמו שאפשר לראות, יש לנו מספר רב של אפשרויות עיצוב מוכרות כגון הבלטה, יצירת רשימות ממוספרות, יישור פסקאות, שינוי צבע וכו'. מעבר לכך אנחנו יכולים ליצור כותרות משנה ולשלב תמונות בתוך הפוסט עצמו. אפשרות חשובה נוספת שמסומנת בחץ היא לחתוך את הפוסט או העמוד, כך שרק התקציר שלו יוצג כאשר הוא מקושר מעמודים אחרים באתר. הדבר עוזר להוריד את העומס מן הגולש, כמו גם למנוע מקרים של עמודים עם תוכן משוכפל (תכונה שמנועי חיפוש כמו למשל גוגל לא מאוד אוהבים).

עיצוב מתקדם של אתרי וורדפרס

למרות שוורדפרס מגיעה עם מספר תבניות לדוגמה, על מנת לנצל את מלוא כוחה של המערכת, רצוי לבנות בעבורה עיצוב מותאם אישית. עיצוב מותאם אישית נועד לרוב לבדל את האתר מאתרים אחרים שמשתמשים בתבניות לדוגמה, בהתאם לדרישות של הלקוח, בין אם מדובר באתר תדמית, פורטל או אתר חדשותי.

לדוגמה, אם נסתכל באתר שבנינו למעצבת ב – Indesign, שלומית היימן, נוכל לראות שלמרות שהאתר מבוסס על וורדפרס, המבנה שלו שונה מאוד מאתר וורדפרס קלאסי : כל אחד מהטיפים באתר מופיע בתוך מרובע נפרד והתפריט עצמו מובלט בתחתית המסך. (לדף הפרויקט באתר הראשי של הסטודיו)

שלומית היימן - אתר WordPress מעוצב אישית

במקרה הזה, רצינו למעשה ליצור לאתר מראה שמזכיר דווקא עיתון מודפס או ספר, בדגש על אסתטיקה וסימטריה על מנת להבליט את שירותי העימוד של שלומית.

למעשה אין גבול למה שאפשר להשיג באמצעות WordPress, כל עוד מכירים היטב את המערכת ויודעים כיצד לבנות באמצעותה תבניות מותאמות אישית ולא רק לקחת את התבניות הקיימות ולשנות אותן…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים